Monday, June 25, 2012

Morsi Wins!

pakcik ni banyak sangat membebel nye sebelum nak announced keputusan


semalam merupakan detik bersejarah bagi semua penduduk mesir. keputusan pilihanraya presiden diumumkan. berdebar-debar sangat menunggu keputusan. walaupun bukan negara sendiri tapi semangat tuh kalah dah pilihanraya kat malaysia tuh. semangat streaming dari pukul 2 lebih. tapi biasa lah kan nama pon mesir, pukul 3 tuh maknanya tambah setengah jam lagi. penat menuggu sampai dah hilang debaran tuh akhirnya pukul 4 lebih diumumkan presiden baru mesir. Morsi wins! Alhamdulillah. perasaan kegembiraan yang tak tergambarrrrrrrr. ;')))))

semoga Morsi dapat membawa perubahan kepada Egypt dan Islam di dunia terutamanya negara jiran Palestine dan juga Syria.

suami tengok bola separuh screen ai baca mcq seblah lagi screen sebab ada exam keesokan harinya. hehe. laptop suami selow bebeno nak  stream bola so guna laptop saya yang laju tuh buat harte tengok bola. bila bola tak habis-habis saya pon nak guna laptop maka gini lah jadiknye. 

carrefour sangat meriah dengan jualan-jualan kurma dan berbagai lagi persediaan untuk menyambut RAMADHAN. 

i can feel it now. Ramadhan yang semakin menjelang. tahun terakhir berpuasa kat sini. sedih........ tapi tak sabar sangat rasa nka tunggu bulan Ramadhan ni. bulan yang sangat meriah dan bulan pesta beribadah bagi umat islam.  ;D kalau kat malaysia sekarang ni orang dah mula sebok dah dengan tempahan kuih raya segala bagai. T___T ntah ntah kat shopping mall sume dah sebok sale untuk raya. i betul tak??




dinner with encek suami. hehehe. 

0 penyebok: