Friday, August 3, 2012

used to

terbaca balik entry belog tahun 2008, tak sangka pulak rajin gila aku bercerita itu ini dalam belog. hahaha.  biasa lah kanak-anak tak matang suke merepek meraban entah hapape.

nak compare sekarang ni mungkin diriku sedar diriku semakin dewasa. ecewah. lalu nak merepek meraban tak tentu hala pon segan. hehe. lagi bila dah berlaki ni makin busy la nak mengadap laki bila kat rumah hihihi. lepas tuh pulak kang kalau merepek ntah hapape dalam belog nanti ada stalker ai baca belog ai kuat-kuat saje nak bagi ai dengar. cis.

kira ok lah kan walaupun kekadang upload gamba seketul dua dalam belog cakap sepatah dua ai updet jugak kan untuk tatapan kakak kakak kesayangan di malaysia yang rindukan adik mereka nan jauh ini kikiki.

opkos la banyak entry berkisar kehidupan sebagai pelajar perubatan. emo sana sini malas sana sini. asal rasa pre-clinical dulu macam teruk gila je ponteng kelas sana sini. ish ish ish. alhamdulillah selepas dah masuk clinical year mungkin seronok belajar so dah takde dalam otak nak ponteng je. same goes to my hubby. dulu die ponteng seminggu kelas pon orang tak sedar tak kisah dah, sejak masuk clinical year mana datang keinsafan dalam diri tak penah ponteng dah. tapi bila time clinical rugi gila rasa kalau ponteng. itu sebab utama tak ponteng kot. dan sangat lah tak faham manusia-manusia yang sukaaaaaaa sangat tak pergi kelas. ye, tau la dah hebat boleh belajar sendiri dari buku, tapi sedarkah mereka medicine is not exactly like textbook. anything can happen in medicine. so mana nak dapat info-info yang takdop dari buku tuh opkos la dari lecturer2 dokter2 yang tak pernah jemu mengajar berdasarkan pengalaman-pengalam mereka in medicine. setiap patient itu berbeza tahu. eh ni apesal ntah sekarang baru nak membebel padahal belajar habis dah insyaAllah. hehe.

kehidupan pre-intern nampak je gah dengan shift2 tuh kan. memang lah ade tapi sekejap je pon 2-3jam dah boleh balik dah. hehehe. tapi next week CCU. oh memang kene bersedia lah bermalam kat spital segala bagai.

sudah separuh Ramadhan dah. alhamdulillah. masih diberi peluang untuk terus menikmati Ramadhan. peringatan unutk diri sendiri harap dapat terus mengisi Ramadhan ini to the max! semalam rasa sayu pulak bila fikir ramadhan dah nak dekat ke penghujung walaupun masih ada separuh lagi. serius Ramadhan kat mesir ni sangat seronok. kemeriahan yang sangat dirasai. lets live our Ramadhan to the fullest! ;))


pizza mushroom + sausages. disaluti sausages at 2 sides. 
kerajinan entah dari mana selepas didesak suami pon ada jugak untuk buat pizza at 12am. walaupun pizza simple je hehe. makan dengan spicy chicken wings yang memang perap dari petang tak jadi bakar sebab blackout. dahh tak payah dah pizza hut lepas ni. bila summer nih doh pizza mengembang berganda-gandaaaaa. gebu gila pizza ai tahuuu. hihik.

1 penyebok:

k h a y said...

Benci ah baca post makanan kol 2 pm ni