Sunday, September 9, 2012

Dr. Noure MBBCh (Alex)

sorry for lack of update. bila suami dah tanya kenapa tak berbelog dah i knew it's time to rajinkan diri menulis merepek kat sini. so much to tell yet, so malas nak berbelog. mood cuti kan. hihik.

seperti semua sedia maklum melalui twitter dan facebook, result saya dah keluar beberapa hari lepas. berita first skali dapat semua malaysian lulus dengan cemerlang. ALHAMDULILLAH! we all passed our final exam!!!!! tapi mesti lah nak tengok sendiri kan result masing-masing. that is the most anticipated hour of my life semasa menunggu SR upload result ke Alexmed. semua orang tak kira kat malaysia kat egypt kat mana-mana menuggu dengan sabar. tapi dah lega sangat pon bila tau dah lulus. hehe.

tahniah sekali lagi diucapkan kepada semua rakan-rakan!!! tunggu grad pulaaaaa.

i cant thank Allah enough, my husband, my family, doctors and professors, and all my friends. tanpa mereka semua saya takkan dapat melalui pahit getir susah payah selama enam tahun bergelar medical student. masa first year dulu memang la menyesal kenapa amik medic. kena hapal itu ini memang la bukan otak ku. tapi kepahitan harus ditelan. nak menyesal pon tak guna kan. belajar la dengan diiringi doa ibu bapa dan keluarga.

bila dah masuk clinical year, baru rasa keseronokan belajar. dan berjaya mengharungi dengan tabha semua exam-exam yang tak terkira banyaknyaaaaaaaaaa. mak abah kawan2 pon dah bosan dengar ai asik exam je kan. hahahahha.

especially this year, i have my husband with me. serius suami memang banyak sangat membantu untuk final exam haritu. penuh sabar melayan mood swing saya time exam, stress dan lain-lain lagi lah. *nangis terharu* dan suami saya juga banyak mengajar saya untuk study dengan lebih relax. dan banyak berbincang-bincang recall most topic. dan ketika saya hampir give up baca buku untuk clinical integrated exam, beliau la banyak bertanya soalan yang menyebabkan saya kene study betul2 general examination yang memang time case tuh doktor banyakkkkkk sangattttt tanye pasal general exam. thank you abang thank you Allah.

kawan-kawan sepermainan sepembelajaran sepanjang enam tahun kat sini. yang saya takkan lupa. oh sedih la pulak nanti dah berpisah betul-betul berpisah bila semua balik malaysia dah. bukan senang nka jumpa. sure i'm gonna miss you all. ;( terima kasih atas segala tunjuk ajar dan bantuan!

dan kepada family yang sentiasa berdoa untuk saya. tanpa doa mereka, mungkin saya tak berjaya melepasi dugaan hidup enam tahun kat sini.

i passed my final year in medical school. i am now a doctor.  *nangis terharu lagi*

maka secara tak rasmi berakhirlah kisah-kisah ketika noure belajar medik. saya masih mood cuti, taknak fikir lagi pasal kerja taknakkkkkkkkk.

ok bubai!

4 penyebok:

nurul azwa said...

tahniah sbb da jd doktor..
berkat kesabaran mnggu selama 6 tahun..

btw, i want ask u some ques..
wht is de dffrnt btw MBBS n MBBCH..?

noure said...

thank you ;)
MBBCh is the Latin of MBBS. so they are basically the same.

beribiru said...

wahhh..alhamdulillah.tahniah nor! am as your 'makcik' proud of you! ihihihi =D

saye kerink said...

Alhamdulillah. TAHNIAH KAK NOURE!!! ;]